top of page

SV Anzegem geeft eigen jeugd alle kansen

11  januari 2022 - Jens Vancauwenberghe

Voetbalclub SV Anzegem investeerde de laatste maanden heel wat energie in haar eigen jeugdwerking. De club wil op termijn de jeugdwerking naar een hoger niveau brengen aan de hand van enkele duidelijk pijlers. Zo werd via Voetbal Vlaanderen een audit gevraagd om de huidige werking door te lichten, werd het jeugdbestuur deels hertekend en kwam er een betere samenwerking tussen de eerste ploeg en jeugd. 

"De club gelooft in haar eigen jeugdtalenten. We hebben in iedere leeftijdscategorie beloftevolle spelers rondlopen die we van dichtbij opvolgen en willen klaarstomen voor één van onze eerste ploegen", aldus jeugdcoördinator Leendert Van Hulle. Getuige hiervan zijn de recente wijzigingen in enkele jeugdteams. Zo schuiven twee spelers van de U17 (Thomas Robijn en Jules Lanneau) door naar de U21 om hun ontwikkeling te blijven stimuleren. Daar bleken ze afgelopen weekend ook al meteen bepalend te zijn in de 10-2 overwinning tegen KWS Club Lauwe. U21-trainer Gunther Blockeel: "Deze jonge gasten zijn een echte versterking voor mijn ploeg. Van hen hebben we nog niet het laatste gezien op SV Anzegem." 


Ook vier spelers maakten na nieuwjaar  de overstap van de U21 naar de eerste ploeg in 4e provinciale: Jelle Blockeel, Jelle Dewaele, Thibo Declercq en Michiel De Praeter. Jens Vancauwenberghe, T2 bij de 4e provinciale aan het woord: "We volgende al enige tijd onze jeugdploegen binnen onze club en dit resulteert op vandaag in de overgang van heel wat spelers naar een hogere lichting. We geloven heel sterk in de verankering van onze club in onze gemeente. Eigen jeugdspelers alle kansen geven om door te groeien naar een eerste ploeg is bij ons de eerste prior. We hopen dat er nog velen zullen volgen in de sporen van de huidige talenten."

 

Daarnaast blijft SV Anzegem inzetten op een brede uitbouw van haar jeugdwerking. Onder het motto, iedereen is welkom, wil SV Anzegem een inclusieclub zijn en haar maatschappelijke rol opnemen. De jeugdwerking telt meer dan 200 leden en 19 gemotiveerde jeugdtrainers staan wekelijks klaar om de jongens en meisjes een leuke en leerrijke voetbaltraining te geven. Daarnaast is SV Anzegem ook actief met volwassenteams in de nationale reeks (3e amateur) en in de 4e provinciale reeks. "We ervaren een heel goeie en constructieve samenwerking tussen alle gelederen van de club. De verschillende ambities en doelstellingen binnen SV Anzegem botsen op heden niet... integendeel." besluit Leendert Van Hulle.

20220110-1958183.JPG
bottom of page